logo
logo
Blog

Blijven stellen van doelen

De eerste blog ging over het stellen van doelen. Doelen ben ik aan het stellen. Niet alleen qua sport. Ook voor mijzelf, oftewel privé. Volgende week zaterdag is dan “het doel” van dit jaar qua sport. Best spannend nu. Zeker na gisteren…….

 

Van flow naar ziek

Na de Zevenheuvelennacht zat ik lekker in de flow. Die ging zo lekker. Oké ik ging ook stuk op een positieve manier. Tot vorige week maandag. Toen ging ik vanaf mijn werk ziek naar huis. Geen griep, maar wel hevige hoofdpijn wat resulteerde in migraine. Na een aantal dagen thuis geweest te zijn, ging ik op vrijdag weer aan de slag. Die avond liep ik ook nog een leuke run: Light the Night Breda. Vanaf Strand Binnen liep je naar het Valkenbergpark. Daar kon je meerdere rondjes lopen. Ik heb daar gezellig met een groepje gelopen. Niet op een tijd, maar gewoon ontspannend gelopen.

De dag erna heb ik een social trail gegeven. Er kwam een leuke en gezellige groep mensen op af. Van deze twee loopjes had ik op zich weinig last. Dus dacht ik wel te kunnen starten aan de Voorne’s Duinen Trail.

           

 

Voorne’s Duinen Trail

Bij de start begon ik toch al een beetje te twijfelen. Waaide erg hard. Los zand is niet zo mijn ding. Door regenval was een deel ook erg modderig. Ik ben toch gestart en per verzorgingspost zou ik kijken hoe het ging. Na ongeveer 10 km kwam ik wel in mijn pas. Ik ben een diesel en ik heb het vaak zwaar de eerste 10 km. Nu viel dat nog zwaarder. Toen ik in mijn pas kwam, ging het ook best redelijk tot de 36 km. Veel marathonlopers zeggen dat je dan de man met de hamer tegen kunt komen. Op de weg kom ik die ook altijd wel tegen bij een marathon, maar bij de trails eigenlijk nooit. Dit was niet “de man met de hamer”, maar het ging gewoon niet lekker. Vanaf dat punt stukken door het losse zand vooral gewandeld. Verder ging het op een rustige looptempo wel goed. Uiteindelijk toch de finish gehaald in iets meer tijd dan verwacht. Het belangrijkste is nog altijd uitlopen, dus het is goed zo.

De Voorne’s Duinen Trail is wel een hele leuke trail. Leuke vrijwilligers, goede verzorgingsposten en bij de finish wordt je leuk onthaald. Zelfs tot het einde bij de laatste loper.

Bello Gallico

15 december staat dan de Bello Gallico op de agenda. Ik hoop dat ik de komende weken nog fitter word. Geen nasleep meer van vorige week. Ik hoorde gisteren, dat er best wat lopers zijn die tijdens de Bello Gallico de eerste ronde van 80 km rennen en de tweede ronde wandelen. Dat is ook een optie ;-). Ik start en ik loop dan van post naar post. Om de 20 km is er een post. Dan beslis ik of ik verder loop of niet. Ik heb er zin in, ook al zie ik er door gisteren wel een beetje tegen op.

 

Feestdagen

Deze maand is ook van Sinterklaas en kerst. Afgelopen jaren vier ik met vriendinnen ook altijd Sinterkerst. Zo ook aanstaande zaterdag. Eerst ga ik dan de Villa Pardoes Run lopen en dan is het tijd voor cadeautjes! Altijd leuk met drie vriendinnen. Ieder jaar doen wij het een beetje anders. Wat begon met een gedicht en surprise, werd het dobbelspel. Dit jaar moet ik nog even een bordspel in elkaar zetten voor het spel dat we gaan spelen. Wat ik verder met de feestdagen ga doen? Nog geen idee. Vanuit huis werd er niet altijd iets bijzonders gedaan. Ik kom uit een streng gelovig gezin. Daardoor beleef ik het minder als de gezelligheid met elkaar en eten. Gewoon een film kijken, sporten en iets lekkers eten vind ik al meer dan genoeg.

 

O ja……..

Afgelopen vrijdag kwam ook mijn teamkleding binnen. Hoe gaaf is dat: team Move by MD. Ik heb cadeautjes uit kunnen delen. Ik heb voor het team een aantal mensen gevraagd. Vaak zie je in een hardloopteam de snelle mensen zitten. Dat wilde ik niet alleen. Ik vind iedere sporter knap. Of je nu snel bent of niet, of lange afstanden loopt of niet. Zou jij in een team willen zitten?