logo
logo
Blog

Doelen, doelen en nog eens doelen

Doelen, doelen en nog eens doelen

Mensen op sociale media of in mijn vriendenkring vragen regelmatig of ik een doel heb waar ik naar toe train. Ik post vaak berichten op mijn privéaccount over de training die ik heb gedaan. Op het account van mijn bedrijf post ik berichten over de trainingen die ik geef. Echt persoonlijke dingen zet ik er niet op. Waarom niet?

 

Posten van berichten

Een foto posten van een training is leuk. Waarom zet ik er niet op waar ik voor aan het trainen ben of wat ik nog meer doe? Die vraag heb ik mij afgelopen dagen ook veel gesteld. Het antwoord weet ik. Als ik deze deel, dan zal ik een stukje bloot moeten geven van mijzelf. Dat vind ik wat lastiger. Waarom? Groot deel valt te wijten aan faalangst. Wat als ik grootst aankondig dat ik iets ga doen en het lukt niet?

 

Faalangst

Faalangst heb ik erg lang. Veel mensen zien dat niet aan mij. Op het voortgezet onderwijs moest ik hier ook mee aan de slag. Het is daardoor erg verminderd, maar niet weg. Voor mij is het veilig om alles bij mijzelf te houden en achteraf te vertellen wat ik heb gedaan. Dit wil ik overwinnen. Dat is een doel. Door dit te overwinnen, maak ik mijn anderen doelen ook kenbaar en geef ik mij wat meer bloot.

 

Zevenheuvelennacht

Ik heb meerdere doelen. Doelen op sportgebied, werk en privé. Ik zal jullie een stukje mee nemen. Afgelopen zaterdag liep ik de Zevenheuvelennacht. Tijdens deze 7 km heb ik echt gedacht dat hardlopen niets is voor mij: “Ik kan het niet meer. Ik ga helemaal kapot. Dus waarom doe ik het nog?” tijdens die 7 km wilde ik mijn tijd verbeteren uit 2014. Toen liep ik daar 36:57 minuten op de 7 km. Precies een jaar geleden mocht ik het hardlopen weer gaan oppakken na een revalidatieperiode. Ik heb toen vooral op duur gericht. Totaal geen intervaltrainingen gedaan. Toch liep ik afgelopen zaterdag die 7 km in 33:28 min. Bijna 30 seconde per kilometer sneller. Bij de finish gaf mij dat een super gevoel. De reden dat ik tijdens het lopen helemaal stuk ging was een gesprek met mijn broer. Geen vervelend gesprek, maar wel confronterend in een positieve zin. Daar ga ik later meer over vertellen.

 

Doelen voor dit jaar

Dit jaar staat er nog één doel op mijn lijst qua sporten: Bello Gallico. Ik heb mij ingeschreven voor de 160 km. Ga ik dat redden? Geen idee. Veel mensen zullen denken van niet. Aantal denken van wel, maar denken dat het net iets te vroeg komt. Ze zijn bezorgd dat ik dan te lang moet herstellen. Wat ga ik hier mee doen? Ik ga sowieso starten. Eerste lus van 80 km gaat lukken. Daarna gaat het voor mij beginnen. Ik heb een plan. Of ik de 160 km haal of niet; het is mijn race en niet die van een ander. Een jaar geleden had ik niet eens verwacht dat ik een ultra pijnvrij kon lopen! Ik houd jullie op de hoogte!