logo
logo
Blog

Grote doelen en kleine stapjes

Deze maand is het tot nu toe druk geweest, maar het voelde als redelijk rustig. Ik heb vanaf 1 januari begonnen met een Bullet Journal. Op zondag ga ik de hele week plannen. Wat moet ik doen? Ik doe dit voor het sporten en voor werk en andere afspraken. Dat maakt het dat ik het ervaar als rustig.

 

Plannen

Eind 2018 werd alles beetje chaotisch voor mijzelf. Werk op school, Move by MD en dat nog privé. Ik wist wel wat ik wanneer moest doen, maar echt plannen dat deed ik niet. Daardoor liet ik het sporten qua krachttraining achterwege. Het voelde ook gewoon als druk. Nu ga ik dus op zondag echt zitten en de belangrijkste dingen plan ik nu dus echt. Dat geeft zoveel inzicht en duidelijkheid. Ik doe dat niet in een digitale agenda, want dat werkt echt niet voor mij. Dan zit ik nog meer op de telefoon. Als ik het opschrijf, inhoud ik het beter. Dus lekker ouderwets met pen en papier.

 

Hardlopen/trailrunnen

Dit jaar heb ik in september een groot doel gesteld. De trainingen zijn al begonnen. Ik heb nog niet evenementen uitgezocht die ik wil gaan lopen om extra kilometers te maken. Veel (ultra)lopers lopen echt tussen de 80-100 km per week. Voor mijn knie is dat niet goed. Vorig jaar merkte ik al, dat het voor mij ook niet nodig is. Ook ik moet zo nu en dan echt kilometers maken, maar niet iedere week. Dit weekend heb ik wel een piekweekend.

 

Dutch Coast Ultra Run by Night  

Morgenavond (vrijdag 25-1-’19) sta ik aan de start bij Dutch Coast Ultra Run by Night. Vorig jaar heb ik deze ook gelopen. Na de finish zei ik toen, dat ik hem nooit meer zou lopen. Zo saai….. Toch ga ik weer starten. Waarom? Deze loop heeft iets. Je loopt 75 km in de nacht. Iedereen slaapt. Je hoort alleen het geluid van de zee of de wind als het heel hard waait. Bij de lange ultra’s loop je ook een nacht. Ik zie dit ook als een goede training. Het parcours is dit jaar veranderd. Ik ben ook erg benieuwd.

Als ik mij goed voel, dan loop ik zaterdag de Mastbos trail, wat ik meer een bosloop vind. Wel in eigen stad en goed voor de kilometers.

Zondag loop ik de wintereditie van de Fantomes 25 km. Vorig jaar lag er heel veel ijs op de paden in de Ardennen. Ik ben erg benieuwd hoe het nu is.

Dit weekend kan de teller op 114 km komen te staan. Daar ga ik voor! Goed aankleden tegen het weer. Geloof dat we alles kunnen verwachten. Het belangrijkste is genieten!

Ultimate Instability

Vorige week heb ik een gave training gedaan: ultimate instability. Hele gave training. Je kijkt niet naar losse onderdelen van je lichaam, maar naar het geheel. Je spieren ect. functioneren niet los van elkaar, maar met elkaar. Zo ga je ook trainingen. Daar valt voor mij, maar ook voor vele andere lopers, nog veel winst te behalen. Ik heb dus ook ontzettend veel zin in de trainingen die ik geef en dat ook toe kan passen.

En verder……

Verder is het eigenlijk best rustig. Ik ben wel druk bezig met Move by MD verder op te zetten. Ik ga proberen om in Werkendam (daar kom ik oorspronkelijk vandaan) trainingen op te zetten. Mijn zus Laura wil graag gaan Powerwalken, dus waarom niet proberen. Anders weet je nooit of het lukt!

Hoe moeilijk 2018 was; ik ben tot nu toe positief begonnen. Dat merk ik aan veel dingen. Ben rustiger, slaap beter, voeding gaat ook beter. Nu alleen nog afvallen ;-). Dat komt ook wel.

O ja…… volgende week ga ik de Helweek weer doen met nog een paar mensen…… Daar later meer over!