logo
logo
Blog

Nieuw jaar, nieuwe uitdagingen

De eerste week van januari zit er op. Goed nieuwjaar wensen mag nog net: op een mooi, sportief, gezond en gelukkig 2019 en alles wat er voor jou nog bij komt. Voor mij zit de vakantie er inmiddels op. Werk begint weer.

 

Lui zijn

De vorige blog ging over Bello Gallico. Daarna heb ik weinig gesport. Had er geen zin in en mijn lijf wilde even rust. Daar kan ik ook heel goed aan toe geven ;-). Sommige mensen denken dat ik altijd bezig ben en iedere dag sport. Ik kan ook heel goed bankhangen en tv kijken, boek lezen of creatief bezig zijn. Als ik aan een tv-serie begin op Netflix, dan kijk ik die ook af. In de vakantie was de afstandsbediening een goede vriend van mij ;-). Heerlijk gewoon!

 

Terugblik

2018 was voor mij het jaar van opnieuw gaan sporten. Ik moest opnieuw beginnen met hardlopen en de kracht was ook ver te zoeken. Daarbij kwam ik ook wat kilo’s aan. Dat vond ik uiteindelijk nog het ergste. Ik kwam er achter dat ik een voedselallergie heb. Dus een goed moment om aan die kilo’s te werken was er niet, want ik moest echt uitvogelen waar ik wel en niet tegen kon. Nu ik dat beter weet en het ook stabiel is, kan ik daar ook iets aan doen. Waar ik ook achter kwam tijdens dit proces, is dat hoe slanker niet betekend dat je ook beter bent qua hardlopen. Het voordeel bij mij is dat ik veel spieren heb en dus sterker. Daar kun je ook snelheid uit halen.

Verder was het op sportgebied het uitbouwen van kilometers. Dat is aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Daar ben ik trots op. Ik heb daar bewust voor gekozen en niet voor de snelheid. Ik wilde zo graag weer ultra’s lopen. Misschien had ik het gecombineerd kunnen doen, maar dit voelde op dit moment het beste.

Op persoonlijk vlak was 2018 niet het allerbeste jaar. Veel met mijzelf in  de knoop gezeten. Overlijden van mijn moeder had veel meer impact. Qua relatie was het niet makkelijk. Die stukjes neem ik nog mee 2019 in, maar dat gaat goed komen! Ik heb een aantal hele lieve mensen om mij heen die mij altijd steunen en helpen. Die heb ik nodig gehad en zal ik ook blijven hebben. M4 blijf ook komend jaar lief en leed delen. Hopelijk meer lief dan leed!

Opstarten en keihard knokken voor Move by MD. In Move by MD kan ik mijn “ei” kwijt. Leuke dingen doen en organiseren. Mensen helpen en begeleiden in het sporten. Ook daarin vind ik sommige dingen lastig. Voor veel mensen kan ik hard overkomen, maar dat ben ik van nature niet. Probeer altijd van het beste uit te gaan in de mens. Daardoor heb ik wel gigantisch mijn hoofd gestoten. Samenwerking aangegaan met mensen, die er dus op andere dingen uit waren. Dat kwam mij niet ten goede. Dat is voor 2019 een leermoment.

Naast Move by MD heb ik nog een bedrijfje. Daar begeleid ik kinderen met leerproblemen. Dat bedrijfje heb ik al langer en haal ik ook ontzettend veel voldoening uit. De kinderen zien groeien. Iets wat ze zo moeilijk vinden en dat ze beter gaan presteren. Daar krijg je zoveel waardering van. Zowel van de kinderen als ouders.

 

Dan verder

Dit jaar ben ik positief gestart. Langzaam ben ik doelen aan het maken. Wat wil ik? Het wordt steeds concreter. Dat geldt voor persoonlijk, sport, werk op school en mijn bedrijfjes. Gisteren heb ik mij ingeschreven voor dit doel voor mij: Great Escape. Daar waar de Bello Gallico 100 mile te vroeg kwam, ga ik nu voor die 100 mile in september.

Dit jaar ook meer genieten van alle kleine dingen die gebeuren. 2018 ben ik veel weg geweest om te trailrunnen. Erg leuk, maar ook erg vermoeiend. Daardoor ging ik mijzelf ook voorbij lopen. Dit jaar meer bij mijzelf en letterlijk in de buurt blijven.