logo
logo

Over mij

Het liefst ben ik onzichtbaar en doe ik mijn ding onder de radar. Ook ik mag er zijn. Ik heb geen sporterslijf. Ik heb enorm getobd met mijn voeding. Nadat dat beter ging, kwam er een blessure waardoor ik 7 maanden niet kon sporten. Wat baalde ik! Ik kon mijn energie niet meer kwijt. De kilo’s kreeg ik er ook gratis bij. Toen de diagnose: “Jij zal nooit meer kunnen hardlopen.” Vervolgens ook de opmerkingen van andere mensen: ”Jij kan dat toch niet!”

Waarom zou ik het niet kunnen? Met de juiste begeleiding moet het toch kunnen? Toen ben ik op zoek gegaan naar iets wat bij mij past en waar ik achter sta. Dat kon ik niet vinden…..

Wat zocht ik dan? Ik leerde dat alleen hardlopen te eenzijdig is. In een sportschool kun je krachttraining doen. Waarom zou je push-ups doen als je wil hardlopen? Waarom zou je fitness doen? Ik wilde specifieke oefeningen doen die mij zouden helpen bij het hardlopen. Toen ging het balletje, of beter gezegd, het schoentje lopen.

De afgelopen jaren heb ik mij enorm verdiept in verschillende visies van het bewegen; opleidingen en cursussen gevolgd. Daarbij kwam ik tot het concept van Move by MD. Een groep sporten tijdens de sportlessen begeleiden waarbij er aandacht is voor de sporter. Geen drukke groepslessen. Iedere sporter verdient aandacht en begeleiding. Niet alleen hardlooptrainingen, maar ook specifieke krachtoefening en yoga/mobiliteit. Nee….. geen zweverige yoga. Zo’n persoon ben ik niet. Van hardlopen word je stijf, dus is het belangrijk om soepel te blijven.

Daarnaast vind ik het ook een belangrijke aanvulling om sportmassage te kunnen geven. Dit kan zijn, omdat het lekker is om alles los te masseren, preventief. Of als er een blessure op de loer lijkt te liggen.

Inmiddels mag ik mijzelf een ultraloopster noemen en heb ik verschillende lange afstanden in binnen- en buitenland gelopen. Iedere wedstrijd ben ik nog stikzenuwachtig. “Waar begin ik aan? Waarom? Ik ben gek!” Wat vind ik het fijn om deel uit te mogen maken van een van de lopers die aan de start staat. Ook al gaat het niet altijd vanzelf; ik wil dit en ga er ook voor!

Naast al het sportgeweld vind ik het ook erg fijn om een avond op de bank te ploffen met mijn twee katten of een boek te lezen. Naast het trailrunnen in de bergen rijd ik ook graag op mijn motor in de bergen.