logo
logo

Over

“Ik stel me graag voor”.

Mijn naam is Monica Dekker, eigenaresse van Move by Motivation & Drive. Ik sport al zo’n beetje mijn hele leven. Het langste heb ik bij een gymverenging getraind en lesgegeven. Ruim 10 jaar geleden wilde ik meer aan mijn conditie en gewicht doen. Dat was een lange en leerzame weg, waarin ik mijn visie heb ontwikkeld over sport en de combinatie van hardlopen en krachttraining.

“Starten is makkelijker dan volhouden”

Net als vele andere ben ik begonnen met het schema van een minuut rennen en twee minuten wandelen. Ik vond het toen nog niet leuk. Nu kan ik niet meer zonder en ben ik zelfs ultrarunner geworden.

“Hard werken wordt beloond”

Een jaar geleden kreeg ik door knie operatie de diagnose dat ik nooit meer kon hardlopen. Door goede begeleiding en hard werken loop ik nu weer ultra’s. Naast een gedisciplineerd voedings- en dieetpatroon te volgen zijn ook mijn maag- en darmenprobleem verholpen.

“Combinatie van hardlopen en corestability is essentieel”

Na een intensief jaar waarin ik veel heb gedaan en geleerd, is mijn visie nog duidelijker en krachtiger geworden. Iedereen kan sporten, maar de juiste begeleiding vinden is lastig. Een hardloopschema kun je op internet vinden. Past deze ook bij jou? Doe je ook aan corestability? Hoe zit het met voeding en sporten? Belangrijke elementen die bij Move by MD nauw met elkaar verbonden staan.

Naast Move by MD ben ik werkzaam op het MBO bij de opleiding Sport en Bewegen. Een mooie combinatie van werk.

In mijn blog zal ik jullie mee nemen in mijn reis van een minuut hardlopen tot een ultra.